Το οικοτροφείο μας
Γνωριμία
Πού βρισκόμαστε
Πώς θα έρθεις
Κόστος Διαμονής
Ποιοί γίνονται δεκτοί
Τηλέφωνα - Διεύθυνση
Εκδηλώσεις
Τα CD μας
Η ιστορία μας
Το ξεκίνημα
Το παλιό Οικοτροφείο
Το νέο Οικοτροφείο
Παλιοί οικότροφοι
Σύνδεσμοι
Η πόλη μας
Άγιος Δημήτριος
Άγιοι της πόλης μας
Αξιοθέατα
Τα πανεπιστήμιά μας
Άλλα οικοτροφεία
Αξίζει να διαβάσετε

Αλκιβιάδης Τζούφης

Αλκιβιάδης Τζούφης, Συμβολαιογράφος (+2.1.1996),  

Ο αείμνηστος Γεώργιος Τζοάνος και η σύζυγός του Πολυξένη Τζοάνου δωρητές του οικοπέδου στο οποίο ανεγέρθηκε το Φοιτητικό Οικοτροφείο "ο Άγιος Δημήτριος" στη Θεσσαλονίκη, ζήτησαν με τη διαθήκη τους, να κτισθει σ’ αυτό οίκημα, το οποίο να εξυπηρετεί τούς χριστιανούς φοιτητές.

 

Την διαθήκη συνέταξε ως Συμβολαιογράφος ο Αλκιβιάδης Τζούφης, ο οποίος ήταν τότε και Πρόεδρος της ΓΕΧΑ, ανέθεσε δε το έργο της ανοικοδομήσεως στον σύλλογο της ΓΕΧΑ Θεσσαλονίκης.

 

 Όμως οι συγγενείς του διαθέτου, όταν δημοσιεύθηκε η διαθήκη του θείου τους, την προσέβαλαν. Αλλ' η θερμη προσευχή του Αλκιβιάδη Τζούφη και οι ειδικές Θείες Λειτουργίες στις δύσκολες εκείνες ημέρες, απεκάλυψαν τον ψυχικό του πλούτο. Θερμό αίτημα της προσευχής του ήταν, ο «ετάζων νεφρούς και καρδίας» παντογνώστης Κυριος, να φανερώσει την αλήθεια. Να αποδώσει Εκείνος το δίκαιο. Τελικώς το δικαστήριο τον δικαίωσε, και ο ίδιος έδωσε τη συγχώρηση μέσα από την καρδιά του σ' όλους εκείνους, οι οποίοι τον συκοφάντησαν.

 

 Χαρακτηριστικό της πνευματοκίνητης καρδίας του είναι τα λόγια του κατά την παραίτησή του, λόγω ηλικίας, από Προέδρου της ΓΕΧΑ Θεσσαλονίκης.

 

«Υπηρέτησα ως αξιωματικός επί πενήντα χρόνια το έργο του Χρι­στού μας στη θέση του Προέδρου της ΓΕΧΑ. Θα συνεχίσω με όσες δυνά­μεις μου απομένουν να τον υπηρετώ και ως απλός στρατιώτης".

  

 Οι ψαλμοί του Δαυΐδ ήσαν ο αχώριστος σύντροφος του, ιδιαιτέρως κατά τον πόλεμο του 1940, κατά τον οποίο υπηρέτησε στην πρώτη γραμμή του μετώπου ως διαβιβαστής. Ήταν ο πρώτος που πήρε την διαταγή της οποσθοχωρήσεως λόγω της εισβολής των Γερμανών, για να την διαβιβάση στον Διοικητή του μέσα σε λυγμούς και δάκρυα.  Έβγαλε τότε το μικρό ψαλτηράκι από την τσέπη του και άρχισε να διαβάζει τον 43ον ψαλμό κλαίγοντας. "Εξεγέρθητι· ινατί υπνοίς, Κυριε; ανάστηθι και μη απώση εις τέλος" (Ψαλμ. μδ' 24).

 Συναξαριστής
Σάββατο, 04 Δεκ, 2021
Βαρβάρας μεγαλομάρτυρος, Ιωάννου Δαμασκηνού, Σεραφείμ επισκόπου Φαναρίου του νέου ιερομάρτυρος.
αρχική | site map | επικοινωνία
Φωτογραφίες
Κτίριο
Ναός
Προσευχητήριο
Βιβλιοθήκη
Αναγνωστήριο
Ξενώνας
Δωμάτια
Κουζίνα
Τραπεζαρία
Εντευκτήριο
Γραφείο
Σαλόνι
• Ιερές Ακολουθίες
• Εκδηλώσεις - Εορτές
• Aπό τη ζωή μας
• Εκδρομές
Τα περιοδικά μας
25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 116 ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΙΩΝ 32 Τ.Κ. 54249 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
τηλ.: 2310 311577 fax: 2310 310577

:: Γνωριμία :: Τί ειναι το Οικοτροφείο; :: Πού ανήκει; :: Από πότε λειτουργεί; :: Γιατί να μείνω στο Οικοτροφείο; :: Πού βρισκόμαστε :: Πού βρισκόμαστε :: Το οικοτροφείο μας :: ddd :: Η ιστορία μας :: Το ξεκίνημα :: Το παλιό Οικοτροφείο :: Το νέο Οικοτροφείο :: Παλιοί οικότροφοι :: Σύνδεσμοι :: Η πόλη μας :: Άγιος Δημήτριος :: Άγιοι της πόλης μας :: Αξιοθέατα :: Τα πανεπιστήμιά μας :: Άλλα οικοτροφεία :: Φωτογραφίες :: Κτίριο :: Ναός :: Προσευχητήριο :: Βιβλιοθήκη :: Αναγνωστήριο :: Ξενώνας :: Δωμάτια :: Κουζίνα :: Τραπεζαρία :: Εντευκτήριο :: Γραφείο :: Σαλόνι :: • Ιερές Ακολουθίες :: • Εκδηλώσεις - Εορτές :: • Aπό τη ζωή μας :: • Εκδρομές :: Επικοινωνία :: Θεολογικά θέματα :: Η Επιστήμη μπροστά στη Σταύρωση και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού :: Η εξάπλωση του Χριστιανισμού :: Τα περιοδικά μας :: Πώς θα έρθεις :: Κόστος Διαμονής :: Ποιοί γίνονται δεκτοί :: Τηλέφωνα - Διεύθυνση :: Εκδηλώσεις :: Ιερές Ακολουθίες :: Εκδρομές :: Αθλητικοί Αγώνες :: Εορτες :: Επίσημα Δείπνα :: Τα CD μας :: Παρακλητικός Κανών στον Άγιο Δημήτριο :: Αξίζει να διαβάσετε :: Η οδός του Κυρίου, π. Αστερίου Χατζηνικολάου :: Το μυστήριο του θανάτου, Νικολάου Π. Βασιλειάδη :: Μέλλουσα Κρίση και Αιωνιότητα, π.Αστερίου Χατζηνικολάου :: Kύριε εισάκουσον της προσευχής μου... :: Τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας, Γεωργίου Ψαλτάκη :: Ορθοδοξία η ελπίς του κόσμου, Νικολάου Π. Βασιλειάδη :: Απειλή για την Ορθοδοξία μας, Γεωργίου Ψαλτάκη :: Την αλήθεια και με τόλμη, Νικολάου Βασιλειάδη :: Η Ορθόδοξος Χριστιανική μας Πίστις :: Πιστεύω :: Αρχή και τέλος του κόσμου , π. Αστερίου Χατζηνικολάου ::


Login  Υπενθύμιση κωδικού 

active³ 4.7 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης