Τα Πανεπιστήμιά μας

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ) είναι ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα της Ελλάδας, με έδρα την Θεσσαλονίκη και έτος ίδρυσης το 1925. Σήμερα, στο Πανεπιστήμιο λειτουργούν συνολικά περισσότερα από σαράντα Τμήματα, τα οποία οργανώνονται σε ένδεκα Σχολές, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων.
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είναι το μεγαλύτερο σε αριθμό φοιτητών εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελλάδας και είναι διεθνώς αναγνωρισμένο για το εκπαιδευτικό και ερευνητικό ακαδημαϊκό έργο του.

 

 

 

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) ιδρύθηκε με το 2005 και άρχισε να λειτουργεί το 2008 όταν έλαβε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007-2013 μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και εδρεύει στη Θέρμη του νομού Θεσσαλονίκης.
Έχει ως αποστολή και στόχο να παρέχει ανώτατη εκπαίδευση σε Έλληνες και ξένους και να παράγει και να μεταδίδει καινοτόμο γνώση στα επιστημονικά αντικείμενα που ασχολείται.
Το 2019, το Διεθνές Πανεπιστήμιο απορρόφησε τα Τ.Ε.Ι. της Θεσσαλονίκης στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

 

 

 

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.) είναι ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ελλάδας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, όπως και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ιδρύθηκε το 1948, ωστόσο άρχισε να λειτουργεί για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 1957-58. Το Πανεπιστήμιο περιλαμβάνει οκτώ ακαδημαϊκά Τμήματα τα οποία εδρεύουν στο κύριο κτίριο στη Θεσσαλονίκη και σε αυτό σπουδάζουν περίπου 16.000 φοιτητές.